Compartimenteren is het verdelen van een gebouw of constructie in meerdere secties met als doel het beperken van de omvang van een brand.

  • Compartimentering geeft de mogelijkheid aan aanwezige personen om te kunnen vluchten tijdens een brand.
  • De omvang van de brand blijft beperkt tot één compartiment.

Eén van de belangrijkste principes van de brandpreventie in gebouwen berust op compartimentering : breng de te veiligen ruimte in zo’n conditie dat het vuur hier géén kans meer maakt om uit te groeien tot een ware ramp!

Dit principe heeft tot doel het verspreiden van brand naar aangrenzende vertrekken te vertragen . De openingen en doorvoeringen doorheen wanden van leidingen en kabels vormen in de compartimentering een zwak punt. Daarom dient men bijzondere voorzorgsmaatregelen te treffen om te vermijden dat rook, hete gassen en vlammen zich langs deze zwakke plekken naar de aan­ grenzende compartimenten zouden verspreiden en aldus het vuur in het gebouw zouden verergeren,

volgens koninklijk besluit van7.07.1994 en rond­ schrijven dd. 1064N/15.04.2004

Als het voor u en uw bedrijf belangrijk is samen te werken met een bedrijf waar veiligheid, kwaliteit en eerlijke prijzen prioriteit zijn, aarzel dan niet ons te contacteren voor een vrijblijvende aanbieding en studie van uw project.

voorbeeld van een brandattest

Bekijk enkele van onze realisaties

Bekijk alvast enkele van onze realisaties. Wij komen graag bij u ter plaatse om de situatie te bekijken en een compartimenteringsplan op te stellen. Contacteer ons vandaag nog.